dijous, 12 de febrer del 2015

Jornades gastronòmiques: Desossant una bola de vedella

Els alumnes d'EPA, van gaudir el dilluns passat d'una demostració de com desossar una bola de vedella. Us ho podria explicar jo, però millor si us ho expliquen els alumnes de 1er d'EPA:



L'Eudald ens explica com va anar el principi de la xerrada:

El passat dilluns va venir el senyor German Fillat propietari  de Càrniques Fillat, i ens va fer una demostració de un desossat d’una bola de vedella i ens va parlar sobre els tipus de vaques i de les seves categories que hi ha en el país.
Ens va explicar que les femelles tenien mes greix ja que tendeixen a sintetitzar-ne mes i per això mengen un pinso diferent ja que si mengessin el mateix que els mascles s’engreixarien el doble.
Ens va explicar que el bou era el toro castrat, i ens va parlar de les seves propietats.

També ens va parlar del greix i que segons el seu color ens diu si la vaca es jove si és que te un color mes blanc, i si es un color mes grogós es que es mes gran.



Després va prosseguir amb l'explicació de les parts de la bola. Ens ho expliquen en Miquel i en Xavi:

Ens va explicar una mica totes les parts que sen podien treure, com fer-ho, i perquè es podien fer servir totes les peces. Tot seguit ens va ensenyar els estris que utilitzava per el desossat , les mesures de seguretat que s’han de seguir per no tenir cap perill.
Va començar el especejament treien els primers ossos de la cadera , en acabat va treure el pedasset , després el crostó , el tall rodó , la tapa plana , el peixet , la culata , la balilla , la campana i el conill de la cuixa.

Atenent a l'explicació i als detalls de maneig.

Totes les parts, un cop acabada la feina!

I el Manuel i la Rosa ens explicaran totes les mesures se seguretat i higiene que s'han de seguir per fer aquesta feina:

Para la protección : una bata blanca para ver si te ensucias, delantal de plástico es para que la sangre  no nos manche la bata y sea mas fácil de limpiar y menos contaminante ,  delantal  de malla para que cuando estemos cortando si senos desliza el cuchillo nos atraviese, guante de malla para cuando despiecemos la carne  no nos cortemos los dedos no hay que quitarse el guante nunca a no ser que sea cortando con una sierra cortadora de huesos.
Aparte. Nos explicó que para tener menos accidente con cuchillos, deberíamos tener bien afilados y  asentar el filo por cada despiece con una chaira.


Explicación de la higiene Del Sr German Fillat , de Cárnicas Fillat. Nos enseño la manera prevenir que el alimento quede contaminado, infectado y no sea perjudicial para el ser humano. Para que las prácticas de limpieza y desinfección en la industria cárnica sean eficientes.      
Nos explicó  diferentes métodos de prevención de higiene :
·         Lavar las manos antes de trabajar con algún tipo de carne o Para que las prácticas de limpieza y desinfección en la industria cárnica sean eficientes.
·         Tener un sumo cuidado en la zona de trabajo con la cual quede limpiar, por si las piezas estén contaminadas no haya contaminación cruzada.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada